Urla Anadolu Lisesi

WEB https://urlaanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : YENİKENT MAH. 75.YIL CUMHURİYET CAD. URLA ANADOLU LİSESİ BLOK NO 92 URLA / İZMİR NOT TAŞINDIĞIMIZ İÇİN ADRESİMİZ YAKA MAH. AYDINLAR SOKAK NO 3 URLA/İZMİR PAZARYERİ YANI
VİZYON : Biz Urla Anadolu Lisesi olarak istiyoruz ki: Urla Anadolu Liseli olmak bir ayrıcalık olsun. Okulumuz kendi alanında öncü olsun; her gün daha iyiye, mükemmele doğru koşsun. Eğitim-Öğretim sürecinde; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız kendisini sürekli geliştirirken aynı zamanda Urla Anadolu Lisesi´nde mutlu olsun.
MİSYON : Biz Urla Anadolu Lisesi olarak; Atatürk´ün göstermiş olduğu yolda öğrencilerimizin; çağdaş ,bilimsel bir eğitim-öğretimle; demokrasi bilincini özümsemiş ve bu bilinci davranışa dönüştürmüş, düşünen, sorgulayan bireyler olarak yetişmeleri için varız.
BAŞARILAR : Robotik Kodlama Robotik ve Kodlama Takımımız 2020 Yılı First Lego Lig İzmir Bölge Turnuvasında En İyi Programlama Ödülü. Sportif Başarılar 2020 Yılı İzmir Liseler Arası Futsal Şampiyonasında İzmir ikinciliği. 2021 Yılı İzmir Liseler Arası Penaltı Turnuvası Şampiyonluğu. 2022 Yılı Türkiye Yelken Ligi Şampiyonluğu. 2022 Yılı İzmir Liseler Arası Masa Tenisi İzmir beşinciliği. 2023 Yılı İzmir Liseler Arası KickBox Şampiyonasında birincilik ve ikincilik ödülü. 2023 Yılı İzmir Liseler Arası Tekvando Şampiyonasında İzmir üçüncülüğü.

Öğretim Şekli :İkili Öğretim.
Saatler : Başlama:08:30 Bitiş: 17:30
Bağlantı : Metro Ethernet
Yabancı Dil : İngilizce, Almanca
Servis : Servis Yok
Ulaşım : 984 Numaralı Eshot Otobüsleri. Üçkuyular Pazaryeri Urla-İzmir seferi yapan araçlar.
Yerleşim Yeri : Merkez.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Urla Merkez´de.
Kontenjan Bilgileri : 105
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2021 Yılı % 36,03 2022 Yılı % 65,3 2023 Yılı % 52,46
Sportif Etkinlikler : Halk oyunları çalışmaları. Futbol Takımı çalışmaları. Basketbol Takımı çalışmaları. Voleybol Takımı çalışmaları. Masa Tenisi Takımı çalışmaları. Badminton Takımı çalışmaları. Atletizm Takımı çalışmaları. Dart Takımı çalışmaları. Bocce Takımı çalışmaları yazpılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : FLL Robotik Takımı çalışmaları. Tübitak 4006 Projeleri yürütülmektedir.
Proje Çalışmaları : Tübitak 4006 Projeleri.
Diğer Hususlar : Okulumuz İlçemizdeki 80. Yıl Gazi Ortaokuluna geçici olarak taşınmıştır. Bazı bilgiler değişkenlik gösterebilir.